september 19, 2017

Ouders aan het woord

Niene haar laatste reis

Het werd duidelijk; Niene één maand oud, liggend in het ziekenhuis vechtend voor haar leven.
Niene haar hartje zou niet meer beter worden. Ze zou aan haar laatste reis gaan beginnen.

We kregen de mogelijkheid om dit vanuit ons eigen huis te doen.
In twee dagen werd alles voor ons geregeld. Het transport naar huis met de artsen en verpleegkundigen, maar ook de thuiszorg. Fijn, dat we er thuis niet ‘alleen’ voor stonden.

Een kinderverpleegkundige die bij onze dochter was in de nacht, terwijl wij wat sliepen.
Overdag was er iemand die met ons meekeek en voor ons met de artsen kon overleggen waar dat nodig was. En soms gewoon een paar extra handen, als je je dochtertje voor het eerst in bad doet.

Dankbaar, dat we Niene voor het eerst, maar tevens voor het laatst mee naar huis konden nemen.
Dankbaar, voor de korte tijd die wij nog met Niene thuis zijn geweest.
Dankbaar, voor het zorgeloos naar huis kunnen gaan, omdat alles geregeld was.
Dankbaar, dat alle hulp klaar stond die we nodig gehad zouden hebben.
Dankbaar, voor de goede en adequate palliatieve zorg van dit team.

Bastiaan & Hilde

 

De wereld zakte onder mijn voeten vandaan toen ik hoorde dat mijn kleine meisje niet meer beter ging worden……ik kon het niet geloven. Ik wilde met haar naar huis en met het liefste voor altijd met haar opsluiten in de hoop dat het allemaal niet waar was. Maar het was wel waar.

Wat was ik blij dat het ziekenhuis wist dat er een team is van gedreven en liefdevolle verpleegkundigen! Ze waren er echt voor mij en mijn kleine meisje en hielpen me naast de zorg ook met een heleboel andere praktische zaken zoals de begrafenis alvast voor bespreken met de uitvaartondernemer, een keer een was opvouwen en een luisterend oor!

Voor mij zijn ze niet alleen verpleegkundigen, maar ook duizendpoten, die nooit zeggen dat iets onmogelijk is. Eén van de verpleegkundigen zei je moet alles vragen dan gaan we kijken of het kan. En wat is dit team mij tot steun geweest en ze liepen met mij en mijn dochter op en zelfs meer dan dat. Zonder hun had ik het niet gered. Als alleenstaande ouder is het extra zwaar een stervend kind en ondanks veel steun van familie en vrienden had ik het absoluut niet gered zonder deze betrokken en liefdevolle verpleegkundigen van dit team.

Bedankt lieve meiden.

Gr Marianne